Mataró Notícies

El Pati del Cafè Nou s'obrirà com a espai públic durant el primer trimestre de 2014

El Pati del Cafè Nou s'obrirà com a espai públic durant el primer trimestre de 2014

Eli Solsona

El primer trimestre de l’any que ve hauran finalitzat les obres perquè Mataró recuperi el pati del Cafè Nou com a espai públic. L’ajuntament ja té a punt el projecte, que contempla en primer lloc enderrocar i desmuntar els coberts, estructures i edificacions existents. Després s’obrirà un passatge a l’entorn de l’edifici de la Presó que donarà accés al pati i que comunicarà la Riera i la Muralla de la Presó. El projecte també preveu pavimentar de nou la terrassa del Cafè Nou, des de la qual s’accedirà mitjançant unes escales a l’espai central del Pati, que serà una zona tova de sauló, tal com apunta la regidora d’Obres i Manteniment, Núria Calpe.

En total es reurbanitzarà una superfície total de 2.350 m2 i aquest projecte té un pressupost global de 230.000€, que es finançarà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona mitjançant el Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals (2012-2015). Calpe explica que iniciaran un procediment negociat per adjudicar els treballs, que es preveu que puguin començar al setembre. Tenen una durada aproximada de 5 mesos i, per tant, tot hauria d’estar enllestit durant el primer trimestre del 2014.

Amb les obres d’urbanització es dóna compliment al conveni signat el juliol de l’any passat en què s’acordava obrir l’espai a la ciutadania mentre no hi hagi una decisió sobre com efectuar el desplegament urbanístic del sector. A banda de l’ús general de la ciutadania, l’Ajuntament autoritzarà la realització d’activitats específiques com actuacions o concerts. De moment només s’arranjarà el Pati. L’edifici es tancarà per evitar l’entrada d’okupes fins que es decideixi quin ús s’hi dóna.