Mataró Notícies

El Ple impedeix, per ara, la modificació del Pla Especial de Masies

El Ple impedeix, per ara, la modificació del Pla Especial de Masies

Marta Gómez Castellà

El Pla Especial de Masies de moment, no es modificarà. El Ple Municipal no va donar el suport necessari per tirar endavant l'aprovació provisional de l'Ampliació del Catàleg de masies i cases rurals i la modificació d'aquest Pla Especial de Masies i Cases Rurals en sòl no urbanitzable. De fet, aquest punt només es podia aprovar per majoria absoluta, és a dir, 14 vots, com requereixen els temes de l'àrea d'urbanisme, però finalment només va rebre el suport del govern i Plataforma per Catalunya. L'abstenció de la resta de formacions va fer decaure el punt que s'haurà de portar a un altre Ple.

Aquesta aprovació significava la incorporació de 10 cases pairals construïdes després de 1956 i situades a les Cinc Sénies. L'Ajuntament considera que aquestes masies, habitades per pagesos que es dediquen a l'activitat agrícola, també s'han d'incorporar al catàleg malgrat que no compleixin el requisit de tenir un valor patrimonial i d'antiguitat. El consistori creu, però, que en compleixen d'altres, com la funció social i mediambiental i que incloure aquestes masies al catàleg els hi permetria desenvolupar altres usos.

Des de les files de l'oposició van manifestar desconfiança amb els nous usos que podrien desenvolupar les masies.Van expressar-se Francesc Teixidó, ERC-Més Mataró, Juan Carlos Ferrando, de Ciutadans, Montse Morón de Volem Mataró, José Luís Calzada del PP i Carme Polvillo de la CUP.

En aquests moments el document cataloga i ordena els possibles usos de 84 de les 200 edificacions ubicades en sòl no urbanitzable de la ciutat.