Mataró Notícies

El programa 30+ fomenta la inserció laboral a Mataró

El programa 30+ fomenta la inserció laboral a Mataró

Clara Sanchez

Nou programa per fomentar la inserció laboral a la ciutat. El Servei d’Ocupació de Mataró, juntament amb el SOC i el Ministeri, impulsen aquest any la iniciativa 30+.  Fins al moment s’havia tirat endavant el programa “Fem ocupació per a joves” i tal com detalla la tècnica d’ocupació Emi Gàlvez faltava aquest reforç de promoció d’ocupació entre els més grans de 30 anys. Aquesta iniciativa ofereix una subvenció a les empreses per la contractació de professionals entre 30 i 45 anys.

I precisament des que ha començat l’any, el programa “Fem ocupació per a joves” ha aconseguit la contractació de 28 persones, 6 d’elles amb un contracte indefinit. Un programa que ofereix subvenció a les empreses que contractin joves majors de 18 anys, que tinguin com a mínim l’ESO i com a  màxim un grau mitjà. Les empreses reben el salari mínim interprofessional i un seguiment i formació per als professionals contractats.

Tant el programa 30+ com “Fem ocupació per a joves” pretenen promoure la inserció laboral, en diferents franges d’edat, atorgant a les empreses subvencions en forma de salari mínim interprofessional mensual, a totes aquelles companyies que apostin per contractacions de mínim 6 mesos.