Mataró Notícies

"El projecte de llei de comerç no ens agrada, però és un primer pas per posar ordre al desgavell"

"El projecte de llei de comerç no ens agrada, però és un primer pas per posar ordre al desgavell"

Elisabet Solsona

La Unió de Botiguers de Mataró considera que el nou projecte de llei del comerç hauria d’haver apostat per marcar una campanya de rebaixes més restrictiva i acotada en el temps enlloc de liberalitzar-ne el període. Jordi Novo, president de l’entitat comercial, admet que, malgrat aquesta discrepància, aquest projecte de llei és un primer pas per posar ordre “al desgavell” que s’havia originat en els últims anys.

El Govern ha aprovat el nou projecte de llei del comerç. Les principals novetats són la liberalització de les rebaixes –es podran oferir descomptes fora de la temporada, tot i que es demana “considerar” les temporades habituals d’estiu i d’hivern- i l’ampliació de l’horari comercial –passa de 72 a 75 hores setmanals, de dilluns a dissabte-. Es mantenen els festius d’obertura comercial en 10: vuit de fixats pel Govern i dos per les administracions locals.

També es vol ampliar el concepte "municipi turístic" o prohibir les trucades amb ofertes i es podrà denunciar a Consum la venda a domicili, com per exemple per oferir canvis en el rebut de la llum o el gas, sense consentiment previ.