Mataró Notícies

El sindicat Metges de Catalunya alerta que "les retallades estan creuant línies vermelles"

El sindicat Metges de Catalunya alerta que "les retallades estan creuant línies vermelles"

Eli Solsona

Facultatius de l’Hospital de Mataró han participat aquest matí a l’assemblea sobre retallades convocada pel sindicat Metges de Catalunya que s’ha celebrat simultàniament a 57 centres hospitalaris i 70 CAPS concertats del país, el que representa el 82 per cent dels llits del sistema sanitari català. El sindicat assegura que la convocatòria d'assemblea respon a l’anunci del Servei Català de la Salut (CatSalut) que aplicarà una retallada del 4,6% en les tarifes que paga a les empreses proveïdores de serveis assistencials.

El representant de Metges de Catalunya al Consorci Sanitari del Maresme i president del sindicat a la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública, la XHUP, Jordi Cruz, ha explicat en declaracions al programa "I tu com estàs de salut?" que aquesta assemblea conjunta marcarà un punt d’inflexió en les reivindicacions.

Cruz alerta que els metges són conscients de la situació econòmica i han acceptat retallades. Ara bé, alerta que s’han creuat les línies vermelles i que, per tant, la situació és delicada perquè “s’ha tocat el moll de l’os”. Explica que, inevitablement, les retallades ja afecten els pacients i que un exemple és la llista d’espera de 16 mesos per sotmetre’s a una cirurgia cardíaca.

Durant aquesta trobada s’ha exposat la situació actual del sistema sanitari català, les circumstàncies del sistema concertat i s’han analitzat les perspectives i sortides que tenen per davant.