Mataró Notícies

El TSJC anul·la la modificació urbanística de Can Fàbregas i de Caralt

El TSJC anul·la la modificació urbanística de Can Fàbregas i de Caralt

Cristina Salad

Nou revés judicial a l’Ajuntament per l’afer de Can Fàbregas. Una nova sentència de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC, feta pública aquest matí, dóna la raó a l’Assemblea Pagesa i anul·la la modificació urbanística relativa a l’illa de Can Fàbregas i de Caralt, en els terrenys en els que està previst s’hi pugui instal·lar el Corte Inglés. Segons el text, es declara “nul·la de ple dret” l’ordenació i obligarà al consistori a refer de nou tot el procés legal. D’aquesta manera estima el recurs que va interposar l’Assemblea Pagesa contra la resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat, el juny de 2013, en què quedava aprovada definitivament la Modificació Puntual del Pla General d’Ordenació Municipal de Mataró.

La resolució judicial, també es qüestiona què va canviar per modificar la “protecció de la fàbrica al màxim nivell del conjunt” i considera “certament groller, l’intent amb prou feines dissimulat d’oferir la catalogació d’un altre conjunt amb el màxim nivell de protecció”. En aquest sentit, critica el desmuntatge i posterior muntatge que es va idear per preservar aquest patrimoni fabril. 

La sentència, amb data del 4 de juliol, posa de nou un alt a la possible arribada del Corte Inglés a la ciutat. L’empresa ha manifestat en diverses ocasions que no faria cap pas endavant mentre no es resolguessin tots els contenciosos que continuen oberts.