Mataró Notícies

El turisme a Mataró augmenta un 8,8% i bat rècords de visitants i pernoctacions

El turisme a Mataró augmenta un 8,8% i bat rècords de visitants i pernoctacions

MataróNotícies.cat

Mataró ha batut el rècord de visitants i pernoctacions a la ciutat l'any 2016. Les xifres asseguren que el nombre total de visitants va ser de 88.006 persones, el que significa un augment del 8,8 per cent respecte l'any anterior. D'aquesta xifra, en destaquen els 51.103 viatgers estrangers que han fet parada a Mataró durant aquest 2016, fet que significa que el turisme estranger ha crescut un 20,1 per cent. Xifres que sumen els quatre hotels de la ciutat i el càmping i que des de l'Ajuntament es consideren importants per consolidar Mataró com a destinació turística.

Les visites es comtpabilitzen des de l'any 2011 i en aquest últim període,  a la xifra de visitants cal sumar-hi la de pernoctacions. Així doncs, durant el 2016 es va arribar a les 234.378 pernoctacions a la ciutat, xifra que suposa un 10,1 per cent més que al 2015. Tot l'augment turístic a la ciutat des de l'Ajuntament s'atribueix a la capitalitat cultural i esportiva de Mataró. Així, per exemple, les rutes turístiques de descoberta del patrimoni de la ciutat com la de la Basílica de Santa Maria, la Capella dels Dolors, la Nau Gaudí o el Cafè de Mar, formen part dels grans atractius.

De fet, fins i tot hi ha rutes com la de la Capella dels Dolors o la futura ruta per la Casa Coll i Regàs que ja acomulen més de 100 reserves. A més a més d'aquestes iniciatives de caire més cultural la ciutat estudia altres possibilitats de promoció i per això segueix en marxa la taula de treball entre Ajuntament, hotels i càmping. D'aquesta taula de treball ja n'ha sortit una nova idea que es posarà en marxa aquest mateix estiu: un nou punt d'informació turístic situat a la Platja del Varador. A més, també, l'Ajuntament ja ha informat que s'està estudiant la possibilitat d'acollir un nou hotel a la ciutat. De moment hi ha un parell de propostes sobre la taula i tot i que la iniciativa està en fase d'estudi, la consolidació de la ciutat com a destí turístic podria fer augmentar així les 806 places hoteleres de les que disposa Mataró.