Mataró Notícies

Els estudiants de Tecnocampus denuncien falta d'aparcament gratuït en tota la zona

Els estudiants de Tecnocampus denuncien falta d'aparcament gratuït en tota la zona

Oriol Debat

Col·lapse per aparcar als voltants del TecnoCampus. El Districte TecnoCampus creix a la mateixa velocitat que disminueixen les places d'aparcament als seus carrers. L'augment constant del nombre d'estudiants a la universitat, actualment en són 3.300, sumat al gairebé centenar d'empreses que hi ha i el trànsit constant de persones que acudeixen als supermercats de la zona o a l'Agència Tributària de Mataró, formen un problema d'estacionament de difícil solució. Els estudiants que venen des de punts on la connexió amb el transport públic és deficitària es troben cada dia amb un autèntic maldecap per poder aparcar el cotxe.

Els descampats que hi ha als voltants de la universitat són, actualment, els llocs més demandats, però a mesura que la construcció d'edificis progressa es van perdent places. Molts dels estudiants reivindiquen que el TecnoCampus els ofereixi les places del seu pàrquing de forma gratuïta, enlloc dels descomptes que proposa i que molts es neguen a pagar perquè ho consideren una mesura abusiva. A més, les queixes per les actuacions diàries de la grua en aquesta zona també generen força malestar. L'Ajuntament de Mataró, per la seva banda, demana que es fomentin mesures com el transport col·laboratiu entre els estudiants o l'ús de la xarxa de transport públic que arriba al centre educatiu.

El cert, però, és que el col·lapse en aquesta zona de Mataró és diari. I el creixement urbanístic no presenta, avui per avui,  una solució eficient a curt termini pels milers d'estudiants que omplen les aules del Tecnocampus.