Mataró Notícies

Els gats agafen protagonisme a la renovada Escola Solidària Daina de l'SPAM

Els gats agafen protagonisme a la renovada Escola Solidària Daina de l'SPAM

Sergi Ruiz

La Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) reobre l’Escola Solidària Daina. Després de cinc anys tancada per motius econòmics, ara l’SPAM ha decidit renovar la dinàmica de l’entitat sota el nom d’ “Escola Solidària Daina, educació pel benestar i la integració dels animals”. Una nova etapa que deixa de banda els trets que van definir la primera etapa de l’escola, com eren els cursos d’educació canina i teràpies per a gossos. Ara se li donarà més protagonisme als gats, animal de companyia que en els últims anys ha anat en auge a les cases catalanes. De fet, el gat ha centrat el primer seminari de la nova Escola Solidària Daina, explica Silvia Serra, presidenta de l’SPAM.

Una de les novetats que també es vol introduir és l’educació ciutadana sobre quines són les necessitats dels animals de companyia. D’aquesta manera es vol educar la gent perquè sigui responsable dels animals de companyia que tingui a casa. Per aquest motiu s’organitzaran diversos seminaris, cursets i xerrades amb experts del sector.

Com dèiem, el gat agafarà protagonisme a l’Escola Solidària Daina. Silvia Serra argumenta aquesta decisió per la preocupant situació que viu Mataró en relació als gats de carrer i els gats domèstics abandonats. En aquest últim any l’SPAM ha recollit del carrer 400 gats domèstics abandonats, dels quals la gran majoria eren cadells. Una situació, explica, que fa cinc anys que es repeteix i que necessita una solució immediata.

El “1r seminari sobre benestar felí” tindrà lloc el dissabte 28 de gener al Centre Cívic Cabot i Barba entre les 10 del matí i 2/4 d’1 del migdia. Les places són limitades i les inscripcions es poden fer per Internet, a les oficines de l’SPAM al carrer Galicia o en els refugis de Cal Pilé i del CAAC.