Mataró Notícies

Els Mossos recomanen a la gent gran anar acompanyats al banc per evitar robatoris

Els Mossos recomanen a la gent gran anar acompanyats al banc per evitar robatoris

Clara Sanchez

Els Mossos d’Esquadra posen en marxa un any més la campanya 'Pensió segura', coincidint amb l’època de l’any en què la gent gran cobra la paga doble. Per prevenir possibles robatoris, els cos de seguretat policial recomana que les persones que vagin al banc a treure els diners de la pensió mirin de fer-ho un altre dia, vagin a l’entitat bancària acompanyats i si poden que evitin extraure tots els diners de cop.

Un tipus de robatoris que pateix la gent gran quan van al banc a treure la pensió consisteix en què una persona ben educada i vestida de manera formal els aturi fora de l’oficina o en el trajecte cap a casa. A més, des de fa un temps, estan proliferant també els delictes a través d’internet. Amb un correu electrònic que simula ser de l’entitat bancària demanen dades per poder accedir als comptes bancaris. L’agent Pol Cumalat recomana no refiar-se de ningú, ni a través d’internet ni en el camí tornant del banc cap a casa.

Els agents policials recorden que en cas de ser víctima d’algun delicte d’aquestes característiques cal anar a la comissaria i posar la denúncia pertinent.