Mataró Notícies

Els Premis Puig i Cadafalch d’arquitectura s’atorgaran a un concurs d’idees per recuperar la Muralla d’en Titus

Els Premis Puig i Cadafalch d’arquitectura s’atorgaran a un concurs d’idees per recuperar la Muralla d’en Titus

Oriol Debat

Des del 6 de febrer i fins el 28 d'abril, Mataró busca idees per a reformar la Muralla d'en Titus al centre de la ciutat. La 14a edició del Premis Puig i Cadafalch d’arquitectura de Mataró s’emmarca en el programa d’actes de l’Any Puig i Cadafalch i presenten aquest any una novetat destacada: de manera excepcional, en aquesta ocasió no es premiarà un obra executada sinó una idea per la recuperació d'aquesta muralla. Els participants a la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme optaran també al 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme a la millor obra de recuperació de patrimoni.

Puig i Cadafalch és autor, entre altres, del sostre enteixinat del Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró, on ha tingut lloc la presentació dels premis. Els han presentat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Núria Calpe; el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Lluís Comeron; la representant del COAC a la seu del Maresme, Laura Subirà, i la responsable de Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament, Mariona Gallifa. Han explicat que el veredicte del concurs, premis i mostra es farà públic en un acte a Mataró en dates properes al 17 d’octubre, dia del naixement de Josep Puig i Cadafalch. Hi haurà un primer premi valorat en 5.000 euros, que corresponen a una dotació econòmica de 3.000 euros finançada per l’Ajuntament de Mataró, i una beca de l’Escola Sert i dos acccèsits de 2500 euros. Mariona Gallifa és membre del consell del Patrimoni Arquitectònic.

Per la seva part també s'han presentat el 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme, on promotors privats com públics poden presentar obres d'entre l’1 de gener de 2014 i el 31 de desembre de 2016. i la 5a Mostra d'Arquitectura del Maresme. Organitzada per la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, estan més a prop d’una exhibició que d’una competició.