Mataró Notícies

Es manté activada l’alerta per les fortes ventades i pel temporal marítim

Es manté activada l’alerta per les fortes ventades i pel temporal marítim

MataróNotícies.cat

Els cops de vent poden arribar als 70km/hora al Maresme durant aquest diumenge, segons informa el Meteomar. Pel fort vent i onatge, Mataró manté tancat des d’aquest dissabte l’accés de vehicles al front litoral, entre l’avinguda d’Ernest Lluch i el Port, i també l’espigó davant del Centre Natació Mataró. També es demana no acostar-se al front marítim ni tampoc a l’espigó. La Policia Local ha hagut d'intervenir per retirar branques caigudes i un despreniment de façana a la Ronda Bellavista. 

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT pel temporal marítim amb fort onatge i l’acumulació de pluja i l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les fortes ventades previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que estan afectaran en ambdós casos el litoral central.

Precaució pel fort onatge

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge, ja que les onades poden superar els 4 metres a qualsevol punt del litoral, amb valors màxims que poden arribar a superar els 6 metres. Així doncs, es demana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Recordeu que les onades poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Encara que hi hagi diverses onades d’una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i arrossegar-vos mar endins. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

Alerta per fort vent

El temporal de vent es concentra a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona, Barcelona i Girona. Al Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental i la Selva es podran superar ratxes de 90 km/h.

Quant al vent, Protecció Civil de la Generalitat recomana especial prudència en la mobilitat a peu i en vehicle i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a les zones afectades pel fort vent. Desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables (branques i arbres, murs i tanques, cartells publicitaris, mobiliari urbà) i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Vigileu a les zones arbrades per la possibilitat de caiguda de branques i arbres; i respecteu els tancaments de parcs i jardins.