Mataró Notícies

Eurecat desenvolupa una motxilla per a ciclistes amb electrònica flexible

Eurecat desenvolupa una motxilla per a ciclistes amb electrònica flexible

Sergi Ruiz

Eurecat Mataró ha dissenyat una motxilla amb electrònica flexible pensada per a ciclistes. La motxilla porta incorporat un sistema de senyalització lumínica amb electrònica flexible que permet augmentar la visibilitat i seguretat a la carretera. D’aquesta manera, els ciclistes poden senyalitzar de manera fàcil els canvis de direcció que realitzin o si reduir  la seva velocitat. Un projecte que van presentat fa unes setmanes en el marc de la fira Smart City Expo de Barcelona.

Per activar el sistema lumínic els ciclistes poden descarregar-se una aplicació al mòbil. Un cop descarregada l’aplicació s’indica la ruta que es farà i el mòbil automàticament senyalitza els canvis de direcció corresponents durant la marxa. També hi ha l’opció d’incorporar un petit comandament a distància en el manillar –similar al de les motocicletes- i activar manualment els intermitents.

La tecnologia emprada per desenvolupar aquesta motxilla és l’electrònica flexible, que permet imprimir circuits i xips sobre qualsevol tipus de superfície com ara teixit o plàstic.

Durant l’Smart City Expo, Eurecat també va presentar altres avanços tecnològics com un laboratori de ciberseguretat especialitzat en el Internet de les Coses i solucions integrals de visualització interactiva immersiva i 3D.