Mataró Notícies

Félix Riesco ingressa a la presó

Félix Riesco ingressa a la presó

Betty Doñate

L’inspector en cap de la Policia Nacional de Mataró, Félix Riesco, ha ingressat a la presó. Així ho ha decidit el titular del jutjat número 4 de Badalona, segons ha avançat l’agència EFE. Riesco va ser detingut el passat dilluns 19 de juny acusat de revelar secrets i d'acceptar suborns, en una operació antidroga al barri de La Mina de Sant Adrià del Besòs. La detenció, la va efectuar la mateixa Policia Nacional, tot i que l’operació la lideren els Mossos d‘Esquadra.

El cap de la comissaria de la Policia Nacional de Mataró i Granollers, que dilluns passat ja va quedar suspès de sou i feina, està acusat presumptament de facilitar informació a membres d’una xarxa de traficants a canvi de diversos favors. En l’operació, hi ha deu detinguts més, entre ells un regidor del PSC de Sant Adirà, Juan Carlos Ramos, acusat de finançar part d’aquesta xarxa.    

Félix Riesco, que portava gairebé 40 anys treballant com a agent de la Policia Nacional, va ser distingit el 2014 amb una medalla al mèrit de primera categoria per l’Ajuntament de Mataró. Precisament, Esquerra Repúblicana de Catalunya-MES ha demanat que el consistori li retiri aquesta medalla, que dóna la Policia Local de Mataró a persones alienes al cos local pels seus mèrits professionals.