Mataró Notícies

Famílies mataronines acullen, un estiu més, infants saharuís

Famílies mataronines acullen, un estiu més, infants saharuís

Clara Sanchez

L’Associació Wilaia de Mataró, que organitza l’acollida de nens sahrauís a la capital del Maresme, aconsegueix 5 noves famílies d’acollida per aquest any. 4 d’elles acolliran nens i nens que anys anteriors havien estat amb altres famílies a Mataró, i per tant necessitaven una nova llar per passar l’estiu, i una 5ena família acollirà una nena nova. Aquest any doncs s’acull una nena sahrauí més respecte l’any passat. Segons el president de l’Associació Wilaia, Toni Guirao, és un indicador que le projecte té continuïtat a Mataró i l’objectiu és seguir amb l’expansió.

Els nens i nenes que venen a passar els mesos de juliol i agost a Mataró han van arribant entre el 4 i el 6 d’aquest mes. L’Associació els va a buscar a l’aeroport i els reparteix entre les famílies de Mataró, Premià de Mar i de Dalt i Vilassar de Dalt. Al llarg del temps que passin a Catalunya realitzaran, amb les famílies, activitats diverses com una revisió mèdica, una trobada amb els Capgrossos o activitats de vela al Port.

L’Associació Wilaia de Mataró ha fet una crida a les famílies mataronines i de la comarca a acollir. Segons han detallat encara hi ha 19 nens i nenes sahrauís que aquest any tenen l’última oportunitat de venir a Mataró, si aquest any troben família. Tots aquells interessats poden trucar al número 687.76.18.65.