Mataró Notícies

Fer servir el mòbil amb responsabilitat pot evitar robatoris durant les vacances

Fer servir el mòbil amb responsabilitat pot evitar robatoris durant les vacances

Betty Doñate

Els Mossos d’Esquadra aconsellen que durant les vacances d’estiu extremem la seguretat per evitar que siguem víctimes de robatoris. Demanen que tanquem bé les portes i les finestres de casa; que preparem bé els viatges si anem amb cotxe, i que guardem les coses de valor a les caixes fortes dels hotels. Però, sobretot, recomanen no explicar a tothom ni exposar-ho a xarxes socials com Facebook o d’Instagram que marxem de vacances, ja amb aquesta informació els lladres ho tenen més fàcil per robar-nos a casa. Així ho ha explicat Montse Morcillo, portaveu de l’Oficina de Relacions de la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de Mataró.

Els Mossos d’Esquadra també aconsellen preparar bé els viatges per carretera, fent una revisió del vehicle abans de sortir, i realitzant aturades cada dues hores en llocs ben il·luminats, sobretot si es viatja amb nens. Un cop als hotels o als càmpings, guardar les coses de valor en una caixa forta, si és possible. I si anem a la platja, “intentar anar-hi sense el telèfon mòbil, ja que és molt més fàcil que l’agafi qualsevol”, com ha explicat, Pol Cumalat, també portaveu de l’Oficina de Relacions de la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de Mataró.

En qualsevol cas, si som víctimes d’un robatori, els Mossos d’Esquadra recorden que és molt important referenciar bé tots els objectes que ens hagin sostret quan posem la denúncia. Només així ens serà més fàcil recuperar-los si la policia els troba i els comparteix a la seva pàgina web: www.gencat/mossos. 

Una altra recomanació que cal tenir present a l’estiu, sobretot si es va amb nens a la platja o a qualsevol altre lloc amb aglomeracions, com els centres comercials, és posar-los una polsera identificativa. I el més important en aquests casos,  segons els Mossos: hem d’explicar als més petits que si es perden poden demanar-los ajuda i no posar-los la por al cos amb allò que vindrà un policia si et portes malament. I és que són els agents els que els podran ajudar si es desorienten, no troben els seus pares o es perden.