Mataró Notícies

Fuga de maresmencs a l'estranger

Fuga de maresmencs a l'estranger

Clara Sanchez

Creix en gairebé un 9 per cent el nombre de maresmencs registrats com a residents a l’estranger respecte de l’any passat. Des del 2009 el volum de maresmencs que han marxat a viure a l'estranger s'ha duplicat i ha arribat a la xifra actual de 10.371 aquest 2017. Aquesta xifra situa el Maresme com la quarta comarca catalana amb un nombre més elevat de persones residents a l'estranger. Segons el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, una dada significativa és que els maresmencs que han marxat a l’estranger principalment es troben en la franja dels 35 als 49 anys i s’enduen a les seves famílies. La principal motivació és, un cop més, la recerca de feina i millors condicions laborals.

Els països receptors que han tingut un creixement més destacat són la República Dominicana, Dinamarca, Regne Unit, Canadà i Bolívia. A banda de la recerca de feina, l’altra principal motivació d’aquests moviments migratoris és el reagrupament familiar. Persones que fa uns anys van venir al Maresme a buscar la seva oportunitat laboral i de vida i han tornat als seus països d’origen.

França és el país que acull més persones del Maresme. El segon lloc l'ocupa Argentina, després Alemanya, Regne Unit, Estats Units, Suïssa, Bèlgica, Andorra, Xile i Brasil. 

Els municipis amb més volum de població resident a l'estranger són Mataró, amb 3.113 persones, Premià de Mar, Calella, Pineda de Mar i el Masnou.