Mataró Notícies

Homenatge a Ventura Ametller amb la inauguració d'una plaça

Homenatge a Ventura Ametller amb la inauguració d'una plaça

Sergi Ruiz

Mataró ret homenatge a Ventura Ametller. Ho fa amb la inauguració de la plaça que des d’aquest dissabte porta el nom de l’escriptor i poeta Bonaventura Clavaguera, conegut popularment com Ventura Ametller. Tot i que va néixer a Pals, gran part de la seva trajectòria literària la va dur a terme a Mataró, on va morir l’any 2008. L’acte inaugural va ser presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote, i l’alcaldessa de Pals, Sílvia Monar. A més, va comptar amb la presència de la família de Ventura Ametller. Durant l’acte es van llegir poemes del palsenc i va comptar amb una actuació de l’Orquestra de Mataró. Teresa Clavaguera, filla del poeta, va voler agrair a l’Ajuntament que li hagin dedicat un espai al seu pare.

La nova plaça Ventura Ametller està ubicada al carrer Cosme Churruca, davant del nou edifici de l’Escola Angeleta Ferrer. La plaça té una superfície de 900 metres quadrats i compte amb una zona de jocs infantils, a més d’enllumenat públic, mobiliari urbà i arbrat. Segons David Bote, la construcció d’aquesta plaça o la futura plaça que hi haurà a l’espai on hi havia la fàbrica de Can Civit responen a la voluntat del govern d’obrir la ciutat a la ciutadania

Les obres de la plaça Ventura Ametller van començar el mes de febrer i van acabar el mes de juny. Han tingut un cost de gairebé 140 mil euros.