Mataró Notícies

iCardio, un aparell amb signatura mataronina que revoluciona la detecció de cardiopaties

iCardio, un aparell amb signatura mataronina que revoluciona la detecció de cardiopaties

Sergi Ruiz

El centre de recerca Eurecat-Mataró, juntament amb l’empresa TeleHealth, desenvolupen l’electrocardiògraf més petit del món. Es tracta d’un dispositiu portàtil, anomenat iCardio, que permetrà realitzar electrocardiogrames i saber-ne els resultats en deu minuts sense haver d’anar a un hospital. Aquest aparell, que té unes dimensions de 6 cm x8’5 cm, realitza l’electrocardiograma en dos minuts sense necessitat de ventoses ni gel. Cristina Casellas, promotora tecnològica d’Eurecat-Mataró, explica que les dades són recollides a través d’un mòbil o una tauleta i enviades a un Call Center mèdic. Des d’allà s’analitzen les dades i es fa i s’envia a l’usuari un informe detallat sobre l’electrocardiograma en menys de deu minuts.

El dispositiu, presentat a la fira Healthio 2017 de Barcelona, es troba a l’última fase de desenvolupament. Per realitzar l’electrocardiograma en dos minuts, l’iCardio recull 2.000 mostres per segon. Tant pel poc volum del dispositiu com per l’alt nombre de mostres que recull, l’iCardio està sent ben rebut en el sector sanitari.

L’iCardio té l’objectiu de reduir la taxa de mortalitat derivada de cardiopaties. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, l’any 2015 es van produir gairebé 125 mil defuncions a causa de malalties coronàries, el que representa un 30% de les morts de l’Estat espanyol.