Mataró Notícies

Inaugurat el Centre de Suport Alimentari l’Entorn

Inaugurat el Centre de Suport Alimentari l’Entorn

Elisabet Solsona

Mataró disposa d'un nou centre de repartiment d’aliments solidaris que s’ha creat per oferir un millor servei a les famílies que es troben en situació de vulnerablitat o d’exclusió social. Ubicat al carrer Mendez Núñez i llogat per l’Ajuntament, aquest Centre de Suport Alimentari, L'Entorn, unifica en un sol espai la distribució d’aliments solidaris que fins ara feien en locals diferents de Càritas Interparroquial de Mataró i l’Assemblea Local de Creu Roja. Els presidents de totes dues entitats, Antoni Vilà i Anna Maria Guinart, respectivament, han volgut agrair la tasca dels 90 voluntaris que treballaran en aquest espai i també han fet una crida per aconseguir-ne més.

L’Entorn ofereix aliments de llarga durada però també productes frescos i congelats per assegurar una alimentació bàsica i una dieta adequada a les famílies usuàries. La gestió de l’equipament i del servei es porta a terme amb el treball conjunt de les entitats del tercer sector Càritas Interparroquial i Creu Roja amb l’Ajuntament i amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments. Aquest centre gestionarà 150.000 kg d’aliments de forma trimestral, unes 600 tones anualment. L’Entorn s’ha dissenyat amb un sistema d’autoconsum que comença amb l’arribada de la persona beneficiària i la comprovació del nombre de punts que té assignats per tècnics socials en funció de la gravetat de la situació econòmica i del nombre de membres de la unitat familiar. A continuació, un voluntari acompanya l’usuari a triar els productes que tenen assignats un valor amb punts i un nombre màxim d’unitats que es poden endur.

L’alcalde, David Bote, i la regidora de Benestar Social, Isa Martínez, han animat a sumar esforços per empoderar les famílies perquè puguin sortir d’aquesta situació de vulnerabilitat.

El centre disposa de zona de recepció, espera i informació dels usuaris, despatxos d’administració, sala de reunions i formació, zona d’exposició on els aliments estan disposats en prestatgeries perquè els usuaris els puguin escollir i zona d’emmagatzematge amb cambres de fred per a la conservació dels aliments. A banda de les obres, la posada en marxa de l’Entorn ha tingut un cost total de 238.190,08 € que han vingut de la col·laboració entre gestors públics i privats.

A la inauguració també han assistit els patrocinadors privats com l’Obra Social “La Caixa”, Punt Roma, Fundació Iluro, Rotary Club i la Diputació de Barcelona i amb membres de les empreses col·laboradores Alcampo, Caprabo, Lidl, Mercadona, Veritas, Hortas Salas, Associació Espigoladors, Fundació “La Nau”, Pastisseria el Pilar, Can Bastons, Fet a Mà, Granier, Elias Boulanger, Pa Solà i Pastisseria Mataró.