Mataró Notícies

Institut Cinc Sènies, el primer de Mataró en 35 anys

Institut Cinc Sènies, el primer de Mataró en 35 anys

Cristina Salad

Mataró tindrà un nou institut el proper curs escolar. És el primer que s’obre a Mataró en 35 anys, el darrer a obrir les seves portes va ser Laia l’Arquera. L’espai en el que s’instal·laran els mòduls prefabricats està situat dins dels 14mil metres quadrats de parcel·la que l’Ajuntament va cedir al Departament d’Ensenyament, precisament, per construir nous centres educatius, tant de primària com de secundària. La cessió dels terrenys es va aprovar al ple el setembre de 2010. L’anunci de la creació d’aquest nou institut respon a l’augment de la demanda de places d’ESO que necessitarà la ciutat en els propers anys per fer front a l’augment d’alumnes que hi haurà a secundària, pel boom de natalitat de fa uns anys.

El nou institut Cinc Sènies serà el setè centre de secundària públic de la ciutat i complementarà l’oferta que actualment donen el Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras, Thos i Codina, Laia l’Arquera, Damià Campeny i Miquel Biada (l’únic de titularitat municipal).

La finca on s’ubicaran els barracons del nou institut es troba a la part superior de la Ronda de Rafael Estrany, on hi havia l’antiga fàbrica La Fibra, que a mitjans de la passada dècada va passar a ser un centre ocupat. A l’octubre de 2008 va ser desallotjat i l’Ajuntament va procedir a l’enderrocament de l’immoble i a la retirada de la runa, amb la intenció de deixar-lo a punt per cedir els terrenys a la Generalitat.

D’altra banda, al document de planificació escolar que l’Ajuntament va presentar al Departament d’Ensenyament, es demanava la creació de dos instituts-escola, a Cerdanyola i a Rocafonda, per cobrir tota l’etapa educativa obligatòria, des dels 3 fins els 16 anys. Serveis Territorials va acceptar crear-ne el de Cerdanyola pel curs 2018-2019.