Mataró Notícies

Interior destinarà més mossos al Maresme quan hi hagi noves promocions, no abans

Interior destinarà més mossos al Maresme quan hi hagi noves promocions, no abans

Elisabet Solsona

Els alcaldes del Maresme, entre els quals el de Mataró, David Bote, han exigit al conseller d’Interior, Jordi Jané, més Mossos d’Esquadra per a la comarca. Els alcaldes han fet aquesta reclamació durant el Consell d’Alcaldes extraordinari celebrat aquest dimecres per tractar el tema de la seguretat a la comarca. Les estadístiques indiquen que hi ha hagut una disminució del 3,5% dels delictes en l’últim any, però el conseller admet que la sensació d’inseguretat ha augmentat perquè hi ha hagut un repunt de l’1,7% dels robatoris en domicilis. Davant d’aquesta situació, els alcaldes han reclamat a Jané que augmenti la seguretat.  David Bote ha insistit un cop més en la necessitat de destinar més mossos per combatre també les ocupacions i augmentar la seguretat a la zona d’oci nocturn. Com a resposta, el conseller s’ha compromès a destinar més agents al Maresme quan hi hagi noves promocions -com la prevista de 500 nous mossos aquest 2017-, no abans.

Un altre tema que s’ha posat sobre la taula és la intenció del Departament d’Interior de prescindir de 6 dels 22 sectors de trànsit dels Mossos, entre els quals hi ha el de Mataró. El ple d’octubre, després que es conegués la notícia, ja va reclamar al director general de Policia, Albert Batlle, que es repensés aquesta decisió. Ara, Bote torna a reiterar aquesta petició al conseller i Jordi Jané s’ha mostrat disposat a dialogar, però sense prometre cap rectificació.

Tot i no donar resposta immediata a cap de les peticions dels alcaldes, el conseller Jané es va comprometre a traslladar aquests neguits al Govern. També va aprofitar per demanar una resposta més contundent a Justícia davant els lladres reincidents. En aquest sentit, va explicar que s’havien portat davant del jutge 150 persones, però la resposta de presó preventiva no arriba als 25 casos.