Mataró Notícies

Jornada sobre drets i deures per a immigrants al Centre Cívic del Pla d'en Boet

Jornada sobre drets i deures per a immigrants al Centre Cívic del Pla d'en Boet

Eli Solsona

El Centre Cívic del Pla d’en Boet ha acollit aquest cap de setmana una jornada sobre Drets i Deures dels immigrants. Es tracta d’una xerrada de caràcter divulgatiu amb el col•lectiu subsaharià i en la qual hi ha pres part Mossos d’Esquadra, Policia Local i representants dels Serveis Socials de l’Ajuntament, entre d’altres. Una sessió organitzada per l’associació Kankikikafo que té com a objectiu un apropament mutu per fer arribar al col•lectiu subsaharià els drets i deures que tenen els ciutadans que resideixen al país, tal i com explica el cap de la comissaria dels Mossos de Mataró, Josep Maria Cavallé.

Cavallé explica que alguns dels temes que s’han posat sobre la taula han estat, per exemple, els drets i deures, l’ordenança de civisme, l’educació, relació i respecte cap a la dona, i sobretot qüestions com l’ablació o la violència de gènere que, a Catalunya són un delicte i, en canvi, als seus països d’origen no.

Per la seva banda, Bangaly Touré, secretari de l’associació Kankikikafo, aplaudeix la utilitat d’aquestes sessions. Touré admet que, en molts casos, l’adaptació dels immigrants al país d’acollida és difícil perquè provenen de cultures molt diferents.

Bangaly Touré recomana als nouvinguts que s’impliquin en entitats, ja que d’aquesta manera és facilita la integració social.