Mataró Notícies

L’Ajuntament adequarà l’antic Casal de la gent gran de Cerdanyola per reubicar l’Espai Jove del barri

Sala de l'edifici on s'ubicarà l'Espai Jove de Cerdanyola

L’Ajuntament adequarà l’antic Casal de la gent gran de Cerdanyola per reubicar l’Espai Jove del barri

Oriol Debat

El govern mataroní treballa amb la intenció de convertir el fins ara Casal de la Gent Gran del barri (ara al Centre Cívic Espai Gatassa) en un espai polivalent pels joves. L’edifici, amb entrada des del passeig Ramon Berenguer III, està situat en planta baixa i compta amb diferents sales i espais. Ocupa una superfície de 502 metres quadrats. L’Ajuntament farà obres en l’equipament per adaptar-lo a la nova funcionalitat i amb l’objectiu que es converteixi en referent per a qualsevol activitat juvenil que es faci al barri, fins i tot  més enllà de l’activitat de l’Espai Jove. Així ho ha explicat la regidora d’Igualtat i Joventut, Marisa Merchán, que ha explicat que la previsió és que aquest nou espai comenci a funcionar al setembre.

Es realitzaran tot un seguit d’actuacions per reconvertir l’espai. Entre els treballs a realitzar, s’instal·laran més connexions per a ordinadors; s’eliminarà l’antiga barra de bar i se substituirà per un armari amb taulell i pica amb espai per a microones i farmaciola; s’unificaran dos despatxos per crear una sala de treball intern; s’habilitarà un espai d’atenció individual creant un tancament respecte a la sala polivalent; es farà un repintat i una adequació general de les instal·lacions. La memòria valorada de les actuacions es va aprovar per decret el passat octubre i preveu un pressupost d’execució de 74.030,58€ que paguen Diputació i Ajuntament.

Abans de l’inici de les obres, aquestes s’han d’adjudicar a una empresa especialitzada. El termini d’execució serà de 10 setmanes i la previsió és tenir-les enllestides a mitjan del 2017 perquè l’Espai Jove comenci a funcionar al setembre en la nova ubicació. Recordem que Cerdanyola compta amb 5800 joves entre la seva població, el que representa el 26 per cent del total de joves que viuen a Mataró.