Mataró Notícies

En directe

El CSdM organtiza a Mataró el primer taller de cuina adaptada per a disfàgics

Secció: 

Mataró acull el primer taller de cuina adaptat a persones amb disfagia, que pateixen dificultats per empassar bé el menjar. Una cita que tindrà lloc aquest divendres al mercat de la plaça de Cuba i que es planteja com una sessió oberta a quinze pacients de la Unitat de Disfàgia de l’Hospital de Mataró que aprendran a cuinar plats amb productes de temporada, atractius i agradables al paladar.

Mataró farà un recompte de les persones sense sostre que viuen a la ciutat

Secció: 

Una campanya impulsada per l'Ajuntament, Creu Roja, Fundació de Sant Joaquim i Fundació Hospital farà un recompte de les persones sense sostre que viuen a Mataró.  L’última vegada que es va portar a terme una campanya d’aquest tipus va ser l’11 de març de l’any 2010, quan es van comptabilitzar un total de 43 persones dormint al ras, del que podrien ser una cinquantena, segons dades aportades per les mateixes persones sense sostre.

Nou servei de menjador al Casal de la Gent Gran de Cirera

Secció: 

El Casal de la Gent Gran de Cirera estrena servei de menjador amb 32 places. El servei s’ofereix de dilluns a divendres a un preu de 5,20 € amb uns menús equilibrats entre dues opcions per a escollir. Poden ser usuaris d’aquest servei els majors de 60 anys, els pensionistes i els socis dels casals municipals de la gent gran.

També disposen de servei de menjador municipal els casals de la gent gran del Parc, Cerdanyola i Rocafonda.  En total són 127 places del servei de menjador en tota la ciutat.

El CCM presenta un protocol per detectar maltractaments en gent gran

Secció: 

El Consell Comarcal del Maresme edita una guia i posa en marxa un protocol per detectar possibles casos de maltractaments en gent gran. L’objectiu és donar visibilitat a la situació que pateixen els més grans, ja sigui en l’àmbit més privat (tant per part de cuidadors com de familiars) o en residències geriàtriques i llars per a persones grans. L’administració comarcal ofereix aquest protocol a tots els ajuntaments del territori, a excepció de Mataró que ja va posar en marxa el seu propi protocol fa cinc anys.

El Llibre Blanc de la Cultura, una eina per establir els eixos estratègics culturals de la ciutat

Secció: 

Presentat el Llibre Blanc de la Cultura, el projecte estratègic que defineix els nous reptes culturals de la ciutat. Una presentació que va tenir lloc ahir al vespre a la biblioteca Antoni Comas i va anar a càrrec del Regidor de Cultura a l'Ajuntament  de Mataró Joaquim Fernàndez. També hi van prendre part la presidenta de la Sala Cabanyes, Anna Gené, el dramaturg Marc Molina i Jordi Sellas, Director de l'Instiut català d'empreses culturals.

El Joventut Handbol Mataró femení disputarà la fase d'ascens al Teresa Maria Roca

Secció: 

El pavelló Teresa Maria Roca serà la seu d’un dels sis sectors de la fase d’ascens a la Divisió d’Honor Plata d’handbol femení. Concretament, serà la seu del sector E que a més del Joventut Handbol Mataró, està format pel Dominicos Zaragoza (2n de la lliga aragonesa), el Club Balonmano Perdoma (2n de la lliga canària) i l’Handbol Ribera L’Alcudia (1r de la lliga valenciana), a priori el rival més fort dels tres. D’aquesta manera, es confirma el desig del sènior femení del Joventut Handbol Mataró de disputar l’ascens davant el seu públic.

La Sirena Mataró encara el segon dia a Rússia amb la confiança d'arribar a la final

Secció: 

L'expedició de la Sirena Mataró ha passat la primera nit a Rússia. Ho ha fet a l'hotel Yunost on dormen les expedicions dels tres equips que s'han desplaçat fins a Rússia: Sirena Mataró, Astralpool Sabadell i Quadis Mataró. Un fet que ens deixa imatges curioses com la dels 3 equips compartint menjador per sopar el dia el comencen amb un entrenament matinal. A la mateixa hora també entrenarà el Sabadell un entreno que es farà entre dos quarts de deu del matí i dos quarts d'onze. Aquesta serà la sessió d'entrenament més intensa que veurem aquests dies.

Els CAPs de Rocafonda, Gatassa, Molins i Centre rebran una inversió extra

Secció: 

El Centres d'Atenció Primària de Rocafonda, Ronda Gatassa, Cirera Molins i Mataró Centre, entre els 155 de tot Catalunya que rebran una injecció de diners addicional per part del Departament de Salut de la Generalitat. Aquest 4 centres mataronins es troben inclosos en el nou model d'assignació impulsat pel Departament, que té en compte una sèrie d'indicadors socioeconòmics alhora de distribuir els recursos, amb la voluntat de combatre les desigualtats en salut de la població.

El 37è Concurs Literari d’Òmnium - Memorial Joaquim Casas crea la categoria d'adults

Secció: 

Aquest dissabte a la sala d’actes de la Fundació Iluro se celebra el lliurament de premis del 37è Concurs Literari d’Òmnium Mataró – Memorial Joaquim Casas. Una edició en què s’han presentat 1347 treballs, dividits en sis categories, dels quals 21 han estat premiats. Aquest concurs, iniciat l’any 1980, és l’únic que convoca a tots els alumnes de tots els centres educatius de Mataró des de primer de primària fins a batxillerat i cicles formatius. Enguany, però, s’ha afegit una categoria més dirigida als adults que visquin o tinguin un vincle amb la ciutat.

Els mataronins Marcos Franz i Jarps competeixen per tocar al Canet Rock gràcies al vot del públic

Secció: 

Les bandes mataronines Marcos Franz i Jarps formen part de la quinzena de grups musicals preseleccionats per  poder actuar al Canet Rock en la propera edició del festival, que se celebrarà l’1 de juliol. Marcos Franz i Jarps encapçalen a hores d’ara la primera ronda de votacions, que es van posar en marxa el 24 d’abril, per escollir les cinc bandes finalistes que optaran a ser a l’escenari del Canet Rock.