Mataró Notícies

L’escola Camí del Cros, la Llàntia, Tomàs Viñas i el Turó impulsen el primer English Day de Mataró

L’escola Camí del Cros, la Llàntia, Tomàs Viñas i el Turó impulsen el primer English Day de Mataró

Marc Rodriguez Sedano

Quatre escoles mataronines participen en el primer English Day de la ciutat. Una proposta del Centre de Recursos Pedagògics del Maresme que consta de diverses activitats, que es faran del 18 al 21 d’abril, aprofitant que tant la cultura anglesa com la catalana comparteixen Sant Jordi com a patró cultural. L’escola Camí del Cros, la Llàntia, Tomàs Viñas i el Turó seran les que realitzin i participin en la primera edició de l’English Day. El seu objectiu és potenciar l’anglès com a llengua vehicular i que la Comunitat Educativa que treballa en llengua estrangera es faci visible i comparteixi les seves experiències.

L’English Day mataroní engega aquest any amb quatre centres educatius, tot i que des del Centre Pedagògic esperen que les escoles participants creixin exponencialment els propers anys. Cada escola ha pensat les activitats que oferiran per a celebrar el seu dia anglès particular: El camí del Cros ha preparat una gimcana, l’Escola Tomás Viñas explicarà històries i el Turó i la Llàntia  compartiran un dinar i un esmorzar britànic, respectivament. Barnils recorda que, més enllà de les activitats, el més important és que tots els alumnes parlin en anglès.

Els participants del primer English Day a Mataró seran de diverses franges d’edat de primària i secundària. Un primer tast del què es farà una presentació a final de curs amb la intenció de valorar com ha estat aquesta primera edició i que més centres educatius coneguin l’experiència i s’hi puguin apuntar els propers anys.