Mataró Notícies

La CGT veu "legal" la revocació del comitè d'empresa de Mataró Bus

La CGT veu "legal" la revocació del comitè d'empresa de Mataró Bus

Betty Doñate

La CGT, el tercer sindicat que forma part del comitè empresarial de Mataró Bus, es desmarca de Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) en el conflicte intern que viu l’empresa gestora dels busos urbans des de fa unes setmanes. Segons la CGT, l’assemblea que van celebrar els treballadors el passat 26 de juny per revocar el seu comitè i triar-ne uns nous líders sindicals és totalment "legal".

El secretari comarcal de la CGT, Joan Carles Benito, ha explicat a Mataró Ràdio que la denúncia que volen presentar CCOO i la UGT contra Mataró Bus no té prou fonaments per invalidar la votació. Segons Benito, és cert que la direcció de l’empresa va presenciar l’assemblea, però "des dels despatxos", perquè la votació va fer-se a les cotxeres. El que lamenta Benito és que fos necessària l’actuació de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra pel comportament ‘antidemocràtic’ d’alguns afiliats de CCOO i la UGT.

Si tira endavant la revocació del comitè d’empresa, la CGT perdrà el seu únic representant a Mataró Bus. Però, segons Benito, el sindicat acceptarà la decisió de la majoria dels treballadors, als quals als han mostrat el seu suport.

El líder comarcal de la CGT ha afegit que el seu sindicat defensa la municipalització dels serveis públics i que si al final s’accepta – com estudia l’Ajuntament – ho respectarà i seguirà lluitant pels drets dels treballadors.