Mataró Notícies

La fira de les cooperatives escolars se celebra demà al Parc Central

La fira de les cooperatives escolars se celebra demà al Parc Central

Clara Sanchez

Aquest divendres 9 de juny se celebra la fira de les cooperatives escolars CUEME –Cultura emprenedora a l’escola-. Una cita que servirà per posar a la venda els productes que han desenvolupat al llarg d’aquest curs en el marc del programa de cultura emprenedora de la Diputació de Barcelona. L’aposta compta amb el suport de la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament i que serveix per treballar i fomentar els valors de les competències de l’emprenedoria en alumnes de sisè de primària de 13 escoles mataronines. Una de les alumnes que ha participat en aquest projecte, la Núria Fàbregas de l’Escola Camí del Mig, explica que com a presidenta de la seva cooperativa ha après moltes coses que fins al moment desconeixia.

Cada alumne de sisè de primària de les 5 escoles participants ha hagut de crear un objecte útil que es vendrà a la fira de cooperatives que es farà aquest proper divendres. L’Adam i la Núria, alumnes del Camí del Mig, expliquen que han ideat productes que els seus clients puguin fer servir però que al mateix temps siguin creatius i originals. Un exemple són unes capsetes decorades i unes espelmes.

Des del principi de curs, 320 alumnes d’entre 11 i 12 anys constitueixen una cooperativa, en redacten els estatus, coneixen els tràmits jurídics i legals i fan estudis de mercat per intentar conèixer la necessitat dels consumidors i intentar vendre el màxim possible. Els diners que es recullin a la fira gràcies als objectes de cada cooperativa,  es donaran a ONG’s mataronines com la Creu Roja de la capital del Maresme o la Fundació Maresme.