Mataró Notícies

La Generalitat vol tenir enllestit al febrer el nou Pacte per a la Mobilitat Sostenible del Maresme

La Generalitat vol tenir enllestit al febrer el nou Pacte per a la Mobilitat Sostenible del Maresme

Elisabet Solsona

El Departament de Territori i Sostenibilitat vol tenir acabat d'aquí a dos mesos el nou Pacte per a la Mobilitat Sostenible del Maresme. El conseller, Josep Rull, ha presentat aquest dilluns al Consell d’Alcaldes el document de diagnosi i les 34 propostes d’actuacions que han de millorar la mobilitat a la comarca i, per tant, donar resposta a les reivindicacions històriques del territori. Entre aquestes propostes destaca la conversió de l’N-II en un passeig, impulsar la C-32 com a via troncal per a desplaçaments de mitjà i llarg recorregut amb “més permeabilitat”, millorar la connectivitat a bicicleta i a peu i reforçar el transport públic. El conseller Rull considera que “els temps han canviat” i, per tant, tot i partir dels documents de mobilitat que s’havien fet anteriorment, ara s’incorporen altres premisses com són la sostenibilitat i la reducció de l’impacte ambiental.

Aquestes actuacions suposaran una inversió aproximada de 635 milions d’euros, 400 dels quals són els que l’Estat havia de transferir a la Generalitat amb el traspàs de l’N-II. La resta d’aquesta inversió són diners corresponents al Pla de Rodalies d’ADIF. El conseller Rull, però, considera que abans d’anar a Madrid a reclamar aquests diners cal consensuar al màxim les accions a fer amb el territori.

Rull ha recordat que, des de 2014, el Govern treballa amb el Consell Comarcal del Maresme en el marc de la Mesa de negociació de l’acord de mobilitat per definir aquestes accions. Ara s’obre un procés participatiu per recollir les aportacions del territori fins al febrer, per tancar el document final amb l’agenda d’actuacions la propera primavera. Aquest Pacte s’emmarca dins del Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona 2013-2018.