Mataró Notícies

La majoria de la plantilla de Mataró Bus es mou per canviar el Comitè d'Empresa

La majoria de la plantilla de Mataró Bus es mou per canviar el Comitè d'Empresa

Betty Doñate

La plantilla de Mataró Bus decidirà en assembla aquest dilluns si revoca o el seu comitè d’empresa, liderat per CCOO, la UGT i la CGT. Segons els treballadors, és mentida que pateixin estrès i que la direcció de l’empresa els pressioni per amagar-ho.  La notícia coincideix amb l’anunci de CCOO de mobilitzar-se,  buscant ara el suport dels partits d’esquerres, per aconseguir la readmissió de José Antonio Lara, un dels seus afiliats. El sindicat insisteix que el treballador va ser acomiadat de manera improcedent, i l’empresa diu que va ser per una qüestió d’indisciplina.

El malestar de la majoria dels treballadors de Mataró Bus amb CCOO i els altres sindicats, però, va començar abans d’aquest acomiadament. Va ser quan el comitè va enviar una carta a l’Ajuntament per denunciar que l’empresa, el grup Avanza, els obligava a fer uns horaris intempestius, fins al punt de posar en perill la seguretat dels usuaris. Més de la meitat de la plantilla – 43 de 61 treballadors- van recollir unes signatures per desmarcar-se d’aquesta denúncia, que consideren falsa. Però el comitè d’empresa hauria tirat pel dret sense tenir en compte la majoria, segons ha explicat un treballador, Javier Donoso. 

La convocatòria d’aquesta assembla de Mataró Bus coincideix amb l'anunci de CCOO ara buscarà el suport dels grups d’esquerres a l’Ajuntament i dels veïns de la ciutat per aconseguir la readmissió de José Antonio Lara. El sindicat ha anunciat noves mobilitzacions per pressionar l’empresa i l’Ajuntament – vol que s’impliqui més en aquest tema. I avisa que no s’aturarà fins que el treballador sigui readmès. Ho ha explicat el secretari general de la federació de serveis a la ciutadania de CCOO, Jordi Tomàs.

El sindicat té, d’entrada, el suport de Volem Mataró, que assegura que Mataró Bus pressiona els treballadors sota el vist i plau de l’Ajuntament. La regidora de Via Pública i Serveis, Núria Moreno, ho ha negat rotundament.