Mataró Notícies

La PEM valora com un "petit pas necessari" la construcció del nou institut, però demana més mesures

La PEM valora com un "petit pas necessari" la construcció del nou institut, però demana més mesures

Sergi Ruiz

La Plataforma defensa Educació Mataró valora de manera positiva l’acord per la construcció d’un nou institut a Mataró al qual han arribat la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Mataró i els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament. Una notícia que ha agafat per sorpresa a la PEM i que valoren com un “petit pas necessari” per tal de resoldre els problemes que pateix la ciutat en matèrica educativa. És per això que també reclamen més acords per reduir l’elevada ràtio d’alumnes a infantil i primària, obrir una segona línia a l’escola Angeleta Ferrer, no tancar línies a les escoles públiques o treballar les propostes per crear nous institut-escola.

Des de la Plataforma entenen que l’Institut Cinc Sènies neixi amb mòduls prefabricats perquè sigui una realitat el proper curs. Tot i això, reclamen que la construcció de l’edifici no quedi en un simple anunci, sinó que es concreti ja la data de construcció i les partides pressupostaries necessàries per construir-lo.

Un nou institut que segons la Plataforma defensa Educació Mataró no es pot convertir en un simple equipament més, sinó que ha de ser un projecte atractiu i innovador que capti l’atenció de tota la ciutat i no només del barri de Rocafonda.

L’acord entre l’Ajuntament de Mataró i els Serveis Territorials d’Ensenyament per a la creació de l’Institut Cinc Sènies va ser presentat ahir a la tarda. Serà el primer institut que es construeixi a Mataró en 35 anys.