Mataró Notícies

La sinistralitat laboral creix al Maresme per tercer any consecutiu

La sinistralitat laboral creix al Maresme per tercer any consecutiu

Anna Gual

L'informe, elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, conclou que els accidents laborals van augmentar en un 6,09% el passat 2016 a la comarca del Maresme. En total, l'any passat es van comunicar 3233 sinistres a la comarca, 324 més que durant el 2015. Aquest augment es concentra sobretot en els accidents lleus, que pujen un 11%, pel que fa als accidents greus i els mortals tots dos disminueixen respecte les dades de l'any anterior. Els greus ho fan en un 9% i els mortals en un 33%, tot i les dues persones que van perdre la vida aquest passat 2016 arrel d'un accident laboral. Aquest increment  s'ha produït tant en el nombre absolut d'accidents laborals com en l’índex d'incidència (relació entre el nombre de sinistres i el nombre d'afiliats a la seguretat social), i deixa a la comarca del Maresme per sobre la mitjana de la província de Barcelona. Un fet, que segons la consellera de promoció econòmica del Consell Comarcal del Maresme, Alícia Rodríguez, obliga a l'administració a plantejar polítiques actives.

En aquest sentit afirma que administració i empreses han de treballar plegades per mirar de rebaixar aquestes xifres. La conscienciació i la inversió en formació han de ser dos dels pilars sobre els que es treballi per tal de reduir la sinistralitat laboral a la comarca.

Segons aquest mateix informe elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local l’índex d'incidència laboral al Maresme és de 3.747 accidents per cada 100.000 afiliats a la seguretat social. Una xifra que a la província de Barcelona és inferior amb un total de 3.196,98 per cada 100.000 afiliats i també és inferior al global de Catalunya amb 3.342.