Mataró Notícies

La SPAM demana "mà ferma" amb els propietaris de mascotes sense microxip

La SPAM demana "mà ferma" amb els propietaris de mascotes sense microxip

Betty Doñate

La Societat Protectora d’Animals de Mataró, la SPAM, torna a preveure un estiu problemàtic si no es sanciona els propietaris de gossos, gats i fures que no els tinguin identificats amb un microxip. Segons la presidenta de la SPAM, Sílvia Serra, l’estiu és una època caòtica per a les mascotes, perquè molts animals s’escapen de casa en sentir els petards de les festes majors o es perden, ja sigui perquè estan en zel o pels canvis de residència durant les vacances. I sense el microxip, la majoria no poden ser retornats als seus amos. Per això, Serra ha lamentat la “deixadesa” de les administracions per aturar aquest problema i les ha instades a fer complir la llei. 

A l’actualitat, només hi ha un 40% de gossos amb microxip. Però el problema afecta cada vegada més els gats, segons Serra. Només dos de cada 100 gats porten microxip. I com que n’hi ha molts que tampoc estan esterilitzats es reprodueixen amb rapidesa i les protectores no poden donar a l’abast.

Aquesta "deixadesa" de les administracions per fer complir la llei que obliga a tenir les mascotes identificades crea una despesa econòmica molt alta als ajuntaments i a les entitats que vetllen pels animals de companyia. Per aquesta raó, des de la SPAM s’insta a les administracions a sancionar amb "mà ferma" d'una vegada per totes els propietaris de mascotes que no els portin identificats.