Mataró Notícies

La SPAM no acull gats de manera provisional per una malaltia vírica

La SPAM no acull gats de manera provisional per una malaltia vírica

Betty Doñate

La societat protectora d’animals de Mataró, la SPAM, no acollirà més gats cadells ni adults de menys d’un any fins a l’1 d’agost. La protectora ha pres aquesta mesura preventiva perquè està patint un brot de malaltia vírica de gats. Es tracta de la panleucopènia felina, una malaltia molt contagiosa que es propaga per les defecacions dels gats infectats i que causa la mort en un percentatge molt alt de cadells, sobretot els menors de tres mesos. Cal dir que el virus no es transmet ni a les persones ni als gossos, ni tampoc als gats adults, si estan vacunats.  La directora de la SPAM, Sílvia Serra, ha explicat que la situació és “crítica”, perquè a l’estiu és quan acullen més gatets. Des de maig fins ara han acollit 120 gats només de Mataró i 90 més de la resta de municipis del Maresme.

Des d’aquesta setmana, doncs, la SPAM està en quarantena. Per això deriva tots els cadells de gat a un hospital veterinari perquè els vacunin i després els deixa amb mainaderes. Quan ja hagin estat vacunats almenys dues vegades, els gats podran deixar les cases d’acollida i tornar a les instal·lacions de la protectora, com ha explicat Serra.

Pel que fa a l’adopció, la protectora només donarà aquells gats que estiguin sota supervisió veterinària intensiva. Aquesta malaltia vírica que ha arribat a la SPAM triga entre 7 i 12 dies a manifestar-se i cal controlar, doncs, tots els gats, tant els que ja eren a la protectora com els que puguin arribar aquest mes.