Mataró Notícies

La tercera Jornada d'Innovació del CSdM reflexiona sobre el futur de la tecnologia sanitària

Moment de la jornada

La tercera Jornada d'Innovació del CSdM reflexiona sobre el futur de la tecnologia sanitària

Marta Gómez Castellà

El Consorci Sanitari del Maresme ha organitzat aquest dimecres la tercera Jornada d'Innovació amb l'objectiu de posar sobre la taula projectes i coneixements entorn l'R+D+I (la recerca, el desenvolupament i la innovació) i també l'emprenedoria en el sector sanitari. 

Des d'EURECAT - Centre Tecnològic de Catalunya, es trasllada la tecnologia i la innovació als productes que es volen tirar endavant des del Consorci. En aquest sentit, asseguren des d'Eurecat, que hi ha moltes aplicacions possibles de la mateixa tecnologia en l'àmbit sanitari.

Un dels productes que forma part de la innovació de l'Hospital de Mataró és el protector integral de peu. Aquest també s'ha presentat durant la jornada ja que aquest mes de desembre se n'han començat a fer les proves s'usabilitat.  Un prototip que serà provat a 350 pacients de l'Hospital de Mataró i que situa a aquest centre també, com a punt important de recerca.

Durant la jornada s'ha presenta també el Pla Estratègic, Desenvolupament Acadèmic i Recerca Innovació del Consorci que contemplen desenvolupar un Pla en Innovació i una d'Emprenedoria fins l'any 2020.