Mataró Notícies

L'Ajuntament comença una campanya per incentivar la bona recollida de trastos vells

L'Ajuntament comença una campanya per incentivar la bona recollida de trastos vells

Sergi Ruiz

Un 70% dels mataronins no baixen els trastos vells el dia que correspon. Això se’n desprèn d’un estudi que ha realitzat l’Ajuntament per conèixer la percepció del servei de recollida de residus i neteja. De fet, els mataronins creuen que la manca de neteja viària és el principal problema de la capital del Maresme. Per revertir aquesta situació, el consistori ha iniciat una campanya informativa per aclarir els dubtes que puguin tenir els veïns sobre la recollida de trastos vells. Segons la regidora de Via Pública, Núria Moreno, la campanya fa èmfasi en el com i el quan s’han de baixar els trastos per fer la recollida. Una campanya que constarà de diversos elements com uns imans o un fulletó que expliquen com es presta el servei i quin dia de la setmana es fa la recollida de mobles i trastos vells a cada barri.

Una campanya informativa que està integrada en el pla d’acció per la millora del servei de recollida de residus i neteja viària i de platges. A més d’aquesta mesura, per millorar la neteja pública des del consistori també s’ha millorat la neteja del polígon del Pla d’en Boet i s’ha incrementat la neteja de les platges i de la recollida de brossa orgànica. Una de les novetats és que es reforçarà la inspecció dels punts no autoritzats on la gent aboca deixalles i se sancionarà a les persones o empreses . Per fer-ho es demana la col·laboració ciutadana i es crearà la figura d’agents de territori.

Per a millorar la comunicació entre ciutadania i els operaris de neteja pública, es crearà una APP perquè els mataronins puguin informar sobre incidències en matèria de neteja viària.