Mataró Notícies

Lasal del Varador novament reconeguda com a restaurant Slow Food del Maresme

Lasal del Varador novament reconeguda com a restaurant Slow Food del Maresme

Cristina Salad

Lasal del Varador renova, per tercer any, el distintiu que el reconeix com a restaurant Slow Food del Maresme. Així li ha reconegut el projecte Slow Food Catalunya que ahir va entregar els cargols que els identifiquen a gairebé una setantena de restaurants de tot Catalunya. Uns guardons que reconeixen la feina i premien als restaurants que opten per treballar amb productes ecològics, de temporada i de proximitat. Una aposta que també s’identifica per la recuperació de productes de l’horta i de peix, pescats de forma artesanal i amb arts de pesca que promocionin la sostenibilitat. Ricard Jornet, responsable de Lasal, es mostra satisfet perquè el projecte Slow Food Catalunya  valori l’aposta que fan establiments com el seu per una alimentació de qualitat i en benefici del territori.

Productes de la llotja d’Arenys pescats el mateix dia, vins de cellers situats a menys de 100 quilòmetres de distància, productes de l’horta ecològics de les Cinc Sénies. Són els elements que han portat a Lasal a obtenir de nou aquest certificat. La quantitat de productors del Maresme que aposten per aquest tipus d’agricultura també ha facilitat a Jornet tirar endavant la seva proposta culinària. Una aposta amb la que també es posa en valor la comarcar del Maresme, contribueix a reactivar l’economia local i ajuda a la sostenibilitat d’aquest territori.

Lasal del Varador està construïda seguint criteris d’arquitectura bioclimàtica i amb materials ecològics. També té instal.lada energia solar fotovoltaica per produir la seva pròpia electricitat i solar tèrmica per obtenir l’aigua calenta i la calefacció.

A més de Lasal del Varador, el projecte Slow Food Catalunya km 0 també va entregar ahir aquest mateix certificat a dos restaurants més del Maresme: Els Garrofers d’Alella i la Fonda Marina de Montgat.