Mataró Notícies

L'Associació Espanyola contra el Càncer crea una Junta Local a Mataró

L'Associació Espanyola contra el Càncer crea una Junta Local a Mataró

Marc Rodriguez Sedano

L’Associació Espanyola Contra el Càncer tindrà representació a Mataró. I és que s’ha presentat la Junta Local que vetlla per donar veu a l’entitat amb l’objectiu de lluitar contra el càncer i recolzar els malalts i als seus familiars. Aquesta Junta està formada per voluntaris, que seran els encarregats de dinamitzar les diverses activitats que es proposin des de l’associació amb el propòsit de conscienciar i prevenir la malaltia, ajudar els malalts i captar recursos per destinar-los a la investigació. La coordinadora comarcal al Maresme, Silvia Pérez, celebra la creació d’aquesta Junta Local a Mataró, que passa a ser la 85ena de la província de Barcelona.

L’Associació Espanyola contra el Càncer vol prevenir i conscienciar a la població sobre la malaltia. És per això que, més enllà de la creació de la Junta, a l’Espai Gatassa també es va dur a terme la xerrada ‘Com ens protegim del sol’. Com apunta Pérez, informar és important. De la mateixa manera que també ho és l’atenció i l’acompanyament als malalts. Pérez afegeix que l’altra raó de ser de l’entitat és la investigació.

La junta local de Mataró servirà per donar veu a l’Associació Espanyola contra el Càncer mentre des de l’organització asseguren que, en breu, hi haurà un espai físic permanent en el què podran apropar els serveis als ciutadans.