Mataró Notícies

L'Entorn multiplica per cinc la quantitat d’aliments solidaris en només sis mesos

Foto: Càritas Mataró

L'Entorn multiplica per cinc la quantitat d’aliments solidaris en només sis mesos

Clara Sanchez

El Centre de Suport Alimentari L’Entorn aconsegueix multiplicar per cinc la quantitat d’aliments solidaris que distribueix a la ciutat en només sis mesos. Si habitualment des de Càritas i la Creu Roja es repartien 120.000 quilos d’aliments cada any, ara, gràcies a aquest nou centre logístic, la xifra ha arribat als 600.000 quilos. El nou equipament, impulsat per Càritas Inter parroquial, Creu Roja i l’Ajuntament de Mataró, reparteix des del desembre aliments solidaris a aquelles famílies mataronines que, per circumstàncies diverses, es troben en situació de vulnerabilitat o d’exclusió social. El centre atén un 4% de la població de Mataró. La regidora de Benestar Social, Isabel Martínez, ha valorat de manera positiva aquestes dades. 

L’Entorn s’ha dissenyat amb un sistema d’autoconsum. La persona beneficiària arriba a l’equipament i els tècnics socials comproven  el nombre de punts que té assignats en funció de la gravetat de la seva situació econòmica i del nombre de membres de la seva unitat familiar. A continuació, un voluntari acompanya l’usuari a triar els productes que tenen assignats un valor amb punts i un nombre màxim d’unitats que es poden endur.

La presidenta de la Creu Roja de Mataró, Anna Guinart, ha destacat la feina que fan els voluntaris i la qualifica d’imprescindible pel funcionament del centre.

El centre es troba en un edifici del carrer de Castro Méndez Núñez i unifica en un sol espai la distribució d’aliments solidaris a la ciutat. L’Entorn ofereix aliments de llarga durada però també productes frescos i congelats per assegurar una alimentació bàsica i una dieta adequada a les famílies usuàries.