Mataró Notícies

Les bombetes i les bengales segueixen imposant-se als nous petards

Les bombetes i les bengales segueixen imposant-se als nous petards

Marc Rodriguez Sedano

Les bombetes i les bengales seran, un any més, els petards més venuts per la revetlla de Sant Joan. Aquesta és la previsió que fan els principals venedors de petards, que asseguren que els packs familiars i el infantils tornaran a ser els grans protagonistes. Entre les novetats, destaquen les bateries: que són petits castells de focs en format familiar, i també articles pirotècnics que xiulen i fan flama just abans d’explotar. L’únic inconvenient d’aquesta revetlla és que cau en divendres i, segons apunten els venedors,  com Montserrat Vergès, de la botiga Casa Patuel i a Fracesc Matalama del polvorí, la gent acostuma a passar el cap de setmana fora de casa, una qüestió que podria afectar negativament a les vendes. Malgrat això, els comerciants es mostren optimistes. 

Entre els reclams principals, les bombetes i les bengales segueixen sent els  favorits. Els venedors expliquen que és habitual que els articles infantils són sempre els que tenen més sortida, tot i que aquest any les famílies també han optat per packs de bateries i focs d’artifici. Uns petards que, abans d’explotar, fan flama i xiulen són també una novetat.

Enguany s’han autoritzat 13 punts de venda de productes pirotècnics: un total de 8 casetes, dues mes que l’any passat, i 5 locals. Una revetlla de sant Joan festiva, però que, com sempre, també haurà anar acompanyada de seny i precaució.