Mataró Notícies

Les denúncies per infraccions de gossos a la via pública es multipliquen

Les denúncies per infraccions de gossos a la via pública es multipliquen

Cristina Salad

Portar el gos sense lligar (119), no tenir-lo censat (91) o no recollir les defecacions dels animals (7) són les infraccions més denunciades pels agents de la Policia Local durant el 2016 i el que acumula més volum de multes contra propietaris d’animals. A aquestes cal afegir les 17 denúncies que es van imposar per diferents infraccions en la tinença de gossos perillosos (denúncies que poden incloure diverses infraccions). En total l’any passat la Policia Local va posar fins a 236 denúncies a propietaris de gossos per infringir alguna de les normes de la tinença de gossos a la via pública, davant les 83 que s’havien posat l’any anterior. És el resultat de l’augment de la pressió dels agents policials sobre els propietaris d’animals en el marc de la campanya de vigilància i control de conductes incíviques les propietaris d’animals. Aquest augment de vigilància i controls ha comportat aquest notable augment de les denúncies, tal com explica la regidora de Via Pública, Núria Moreno.

L’increment de les denúncies també respon a que hi ha més animals domèstics a Mataró. En aquest sentit cal destacar que Mataró és una de les ciutats grans de Catalunya amb més mascotes. Segons Núria Moreno fins el 40% dels mataronins tenen animal de companyia a casa. Això també pot arribar a provocar més molèsties i es fa més necessària la pedagogia per conscienciar els propietaris sobre una tinença responsable d’animals.

Pel que fa a les denúncies per infraccions en la tinença de gossos perillosos, la Policia Local va interposar 17 denúncies durant el 2016. En aquest cas, com ja hem dit, les denúncies acumulen més infraccions (cens de l’animal, assegurança, portar-lo sense lligar i/o sense morrió) i per tant més diners en multes als propietaris d’animals. Són quantitats que poden sumar diversos milers d’euros que ha portat a alguns propietaris a declarar-se insolvents davant les elevades quantitats que haurien d’abonar. Una problemàtica que des de Via Pública volen abordar a la taula de Benestar i tinença d’animals i trobar-ne una solució definitiva.

Etiquetes: