Mataró Notícies

Les guinguetes preveuen una temporada de platja similar a l'any anterior

Les guinguetes preveuen una temporada de platja similar a l'any anterior

Betty Doñate

Mataró està vivint un dels mesos d’agost més calorosos dels últims anys. Una bona opció per passar aquesta calor és apropar-se a les guinguetes del passeig marítim. La desena d’establiments que hi ha a les quatre platges de la ciutat fan un balanç positiu d’aquests primers mesos d’estiu. I és que tot i les pluges que els han sorprès alguns dies, la ciutat està vivint un estiu molt sufocant pel que fa a la calor. 

A Mataró hi ha aquest any deu guinguetes o ‘xiringuitos’, com es coneixen popularment. A la platja del Callao, s’han adjudicat dos quioscos de bar restaurant i un més de gelats i begudes, tots tres amb terrassa. A la platja de Sant Simó s’ha adjudicat un quiosc de bar restaurant també amb terrassa per poder prendre alguna cosa. Els responsables d’aquestes guinguetes que ha adjudicat l’Ajuntament fan un balanç positiu, fins i que tot els que han obert tard.  

A banda de les concessions adjudicades aquest any per concurs, hi ha serveis de restauració que són vigents fins al 2020 i que anualment renoven la seva concessió. Es tracta d’una guingueta de bar a la platja de Ponent i, a la platja del Varador, dues guinguetes de restaurant i tres més de gelats. Totes elles ja han renovat la concessió per a aquesta temporada. Els qui ja fa temps que són a Mataró, però, conclouen que tot segueix més o menys igual que l'estiu passat, com ens explicaven des d’una aquestes guinguetes ‘veteranes’.

A banda de les guinguetes, una bona alternativa per poder passar la calor és més enllà del Passeig Marítim. Parlem d’una de les novetats de la temporada de platges d’aquest any: la plataforma recreativa flotant que hi ha a la platja del Varador i que segur que molts mataronins ja han pogut utilizar.