Mataró Notícies

Les llàgrimes de Sant Llorenç ens conviden a mirar el cel aquesta matinada

Ràdio Arenys

Les llàgrimes de Sant Llorenç ens conviden a mirar el cel aquesta matinada

Marc Rodriguez Sedano

Les llàgrimes de Sant Llorenç seran les protagonistes d’aquest cap de setmana. De fet, la nit d’avui divendres és la més adequada per poder veure els famosos Perseids, la pluja d’estels més famosa de l’estiu. El grup d’Astronomia de Mataró, Cosmos, recomana mirar el cel de matinana, entre les tres i les quatre, aprofitant les hores de màxima foscor i així poder veure les restes de la cua còsmica del cometa Swift Tuttle. El problema és que a Mataró, els núvols i la pluja podrien impedir veure amb garanties les llàgrimes de Sant Llorenç. Per això, Diego Rodríguez, membre de Cosmos, recomana busca un punt alt, allunyat de la ciutat, perquè així tampoc no hi hagi contaminació lumínica. La serralada Litoral i el Montseny són les opcions més viables per poder gaudir de la pluja d’estels.

La pluja d’estels arribarà al màxim d'activitat aquesta nit, demà i demà passat. És una de les més populars i intenses de l’any i, segons Rodríguez, de tenir sort, avui es podrien arribar a veure unes 100 estrelles fugaces a l’hora. Gairebé una o dues cada minut. Per veure-les, s’ha de mirar al nord i fixar-se en la constel·lació de Perseu, a tocar de la de Cassiopea, que té forma de doble V. Això sí, ha de ser negra nit i per això els experts recomanen mirar el cel de matinada.

Diego Rodríguez, membre de Cosmos, celebra que hi hagi interès en veure les Llàgrimes de Sant Llorenç, però també destaca que no són les úniques pluges d’estel que es poden veure durant l’any. N’hi ha d’altres de més potents els mesos de novembre i desembre, i és per això que recomana gaudir dels estels durant tot l’any. Segons Rodríguez, el més important és veure-les i, sobretot, que recordem demanar un desig quan en passi una per davant dels nostres ulls.