Mataró Notícies

Les obres per adaptar Cal Pilé, en marxa

Les obres per adaptar Cal Pilé, en marxa

Elisabet Solsona

En marxa les obres a Cal Pilé per construir una gatera, tres noves gàbies de quarantena d’animals i quatre gàbies de primera atenció. Són les principals actuacions que es faran per millorar les instal·lacions on actualment es presta el servei de recollida i acollida d’animals domèstics, des que es va anunciar el tancament de la gossera del carrer Galícia perquè ja no reunia les condicions òptimes ni per als treballadors ni per als animals. El refugi de Cal Pilé està en servei des del 2001 i fins al 2016 acollia exclusivament l’activitat social de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) en l’àmbit del proteccionisme. El trasllat del servei municipal de recollida i acollida d’animals feia necessari dur a terme un seguit d’actuacions per adequar les instal·lacions, especialment per traslladar la colònia de gats que viu al carrer de Galícia, explica el regidor de Sanitat, Salut i Gent Gran, Joan Vinzo.

A banda de la construcció de la gatera i d’aquestes noves gàbies per a gossos, també s’eliminaran els patis d’esbarjo i el tancament a la zona d’accés principal a les instal·lacions, i s’hi ubicarà una zona de rentat d’animals. Els treballs tenen una durada prevista de 10 setmanes i s’han adjudicat a l’empresa Món Vertical SLU per un import de més de 71.000€. D’altra banda, l’Ajuntament ja ha adequat la xarxa de clavegueram del refugi de Cal Pilé per facilitar l’evacuació de les aigües pluvials, amb una inversió de 5.500€.

L’SPAM té adjudicat el servei de recollida i acollida d’animals mitjançant una pròrroga de dos anys del contracte que finalitzarà al 2018. El trasllat d’animals des del carrer Galícia a Cal Pilé va començar el passat mes de novembre.

Etiquetes: