Mataró Notícies

Les perspectives de l'educació centren la conferència en motiu dels 50 anys del GEM

Les perspectives de l'educació centren la conferència en motiu dels 50 anys del GEM

Elisabet Solsona

El president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu del Departament d’Ensenyament, Joan Mateo, ha estat l’encarregat de pronunciar la conferència en motiu dels 50 anys de l’Escola GEM. Durant la ponència, Mateo ha posat de manifest que la complexitat de la societat actual fa necessari que els models educatius estiguin en contínua reflexió. Així doncs, explica que comparteix el decàleg de principis fundacionals del GEM – escola plural, oberta, participativa, activa, aconfessional, catalana, solidària, sòlida amb la seva educació intel·lectual i educadora en valors-, però també considera que “s’ha de rellegir per ser adaptat als temps actuals”.  

L’encarregat d’encetar l’acte institucional ha estat el president de la Fundació GEM, Alex Araujo. Va mencionar també el filòsof i sociòleg polonès recentment desaparegut, Zygmunt Bauman, creador del concepte “modernitat líquida”. Araujo explica que la voluntat d’una escola com el GEM és capacitar l’alumnat amb competències que els permetin afrontar el dia de demà.

Els actes de celebració dels 50 anys de l’Escola GEM seguiran aquest divendres amb la inauguració d’una exposició a l’Ateneu de la Fundació Iluro.

Etiquetes: