Mataró Notícies

L'Escola Municipal de Música centralitza les classes d'instrument en dues seus

L'Escola Municipal de Música centralitza les classes d'instrument en dues seus

Marc Rodriguez Sedano

L’Escola Municipal de Música concentrarà les classes d’instruments en dues seus de cara al proper curs. A l’Angeleta Ferrer es faran les de vent-metall, vent-fusta i els combos de música moderna, mentre que l’Anxaneta acollirà les classes d’instruments de corda, piano, orquestres i simfòniques. La intenció és agrupar els alumnes que toquen per potenciar la interacció entre ells, crear més clima d’escola i que els músics es puguin conèixer i compartir experiències. Això sí, l’escola seguirà tenint 12 seus repartides per la ciutat, perquè, com explica la responsable de comunicació, Georgina Blanch, el més important és arribar al màxim de llocs i gent possible.

L’objectiu de l’escola és aprofitar les dues seus d’instruments per crear nous conjunts que puguin donar cabuda a més intèrprets i siguin més atractius. És per això que també s’apostarà per nous espais de creació artística més amplis i diversos. A més, a les 12 seus es mantindrà l’oferta descentralitzada dels programes d’iniciació i música en família i es continuarà fent llenguatge musical a diverses escoles.

De cara al nou curs, l’Escola Municipal de Música també reforçarà l’àrea de comunitat, amb la intenció de consolidar els projectes d’Escoles Orquestrals i el Música-Acció, tot i que també volen crear-ne de nous. Uns projectes que pretenen facilitar l’accés de tothom a la música i contribuir a la cohesió social. Tot, gràcies a la nova licitació per a la gestió de l’Escola Municipal de Música, que ha augmentat fins a un 41% l’import de l’última adjudicació del contracte.