Mataró Notícies

L'Espai Gatassa acull aquesta tarda una xerrada sobre les clàusules sòl

L'Espai Gatassa acull aquesta tarda una xerrada sobre les clàusules sòl

MataróNotícies.cat

L’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores de l’Ajuntmaent de Mataró (OMIC), amb la col·laboració de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE), organitza dues xerrades sobre les novetats de les clàusules sòl. La primera serà a les 7 del vespre al Centre Cívic Espai Gatassa; la segona serà el 15 de febrer a la mateixa hora al Col·legi d’Advocats de Mataró. Unes conferències que comptaran amb la presència del regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo. Recordem que el Consell de Ministres del passat 20 de gener va donar llum verda a un decret llei que donarà opció a que els afectats per les clàusules terra de les hipoteques recuperin el que han pagat de més sense necessitat de passar pels jutjats. En aquest sentit, el servei de consum de l’ajuntament de Mataró recomana, per evitar la via judicial per les clàusules sòl, presentar un escrit a l’oficina bancària. La idea és presentar una sol·licitud que reclami l’anul·lació d’aquesta clàusula i el retorn dels diners que hem pagat de més com a clients.

Les clàusules sòl consisteixen en l’aplicació d’un límit al què hauria de ser un interès variable. D’aquesta manera si l’interès de la nostra hipoteca baixa, amb aquesta clàusula, hauríem de pagar de la mateixa manera que si l’interès s’hagués mantingut.  Cristina Valcárcel recomana revisar el contracte hipotecari abans de signar-lo, als apartats d’interessos variables o límits de variabilitat. Serà en aquest apartat on es detecti si s’ha aplicat algun límit a un interès que hauria de ser variable.

Un cop s’ha presentat un escrit, el banc pot contestar-lo en un termini de dos mesos, evitar contestar-lo i emetre una resposta negativa. Després d’això el client es pot adreçar a una instància superior dins del mateix banc o dirigir-nos al Banc d’Espanya, que emetria un informe, que seria útil en cas d’haver d’arribar a un procés judicial.

Etiquetes: