Mataró Notícies

L'estudi de l'UPC recomana tirar a terra l'antic edifici de l'escola Angeleta Ferrer

L'estudi de l'UPC recomana tirar a terra l'antic edifici de l'escola Angeleta Ferrer

Eli Solsona

L’estudi de l’UPC aconsella enderrocar l’antic edifici de l’Angeleta Ferrer, situat a la plaça de Cuba. Segons aquest document, l’immoble és de gran complexitat estructural a conseqüència de les múltiples modificacions que s’hi han realitzat amb el pas dels anys. Les intervencions que s’hi haurien de fer per garantir la seguretat estructural afectarien a la globalitat de l’edifici: s’haurien de reforçar o substituir forjats i bigues mestres que s’han deformat amb el temps, reparar humitats i esquerdes, entre d’altres.

D’altra banda, també s’haurien de fer més reformes per complir les normatives de seguretat pel que fa a prevenció d’incendis, estalvi energètic, escales d’evacuació i accessibilitat. Per tot plegat, pels costos i terminis d’execució de tots els treballs, l’estudi elaborat per l’UPC aconsella tirar a terra tota l’estructura i construir-ne una de nova.

El passat novembre una inspecció municipal va detectar problemes estructurals que van fer desallotjar l’immoble i, des d’aleshores, els alumnes de l’Angeleta Ferrer comparteixen instal•lacions amb els de l’escola Torre Llauder. En aquell moment l’Ajuntament va encarregar a l’UPC un estudi sobre les possibilitats de rehabilitació. D’altra banda, el consistori també ha presentat a la Generalitat com a la comunitat educativa una proposta tècnica d’implantació de l’escola pública Angeleta Ferrer a l’antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper, situada en els entorns dels carrers de Lepant i de Churruca i protegida pel Pla especial del Catàleg del patrimoni arquitectònic de Mataró.

Etiquetes: