Mataró Notícies

L'ExpoCaixa "Parlem de drogues" s'instal·la a la plaça Santa Anna fins a finals d'octubre

L'ExpoCaixa "Parlem de drogues" s'instal·la a la plaça Santa Anna fins a finals d'octubre

Eli Solsona

Evitar que els joves s’iniciïn en el consum de drogues. És la intenció de l’exposició itinerant “Parlem de drogues”, promoguda per l’Obra Social de La Caixa, i que aquests dies està instal•lada a la plaça Santa Anna. Amb aquesta exposició interactiva, tal i com explica la sotsdirectora de l’Àrea d’Acció Social de la Fundació “la Caixa”, Montserrat Caminal, no es vol dir als joves què no han de fer, sino informar-los de quines conseqüències pot tenir el consum de drogues perquè siguin ells qui prenguin la decisió.

Segons l’Enquesta Estatal sobre Ús de Drogues en Estudiants d’Educació de Secundària del 2010, l’alcohol és la droga més consumida entre els joves. De fet, un 75% n’han consumit alguna vegada a la vida, pràcticament un 40% han fumat, un 33% ha consumit cànnabis i, prop d’un 4%, cocaïna. Un dels principals problemes és, segons apunta Caminal, que els joves s’inicien abans en el consum de drogues i que, a més a més, s’ha normalitzat i els joves no el veuen com un risc.

L’ExpoCaixa “Parlem de drogues”, forma part d’un programa global que porta aquest mateix nom. Un altre dels eixos és un recurs educatiu virtual que permet abordar la prevenció del consum de drogues en l’àmbit educatiu a través del web www.parlemdedrogues.org. La mostra promoguda per l’Obra Social de La Caixa amb la col•laboració de la Fundació Pimec i Projecte Home, es podrà visitar a la plaça Santa Anna fins el 23 d’octubre.