Mataró Notícies

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats celebra els 150 anys aquest 2017

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats celebra els 150 anys aquest 2017

Clara Sanchez

El Col·legi d’Advocats de Mataró bufa aquest 2017 les espelmes del seu 150è aniversari. Una efemèride que celebraran programant activitats cada mes de l’any. El degà del col·legi, Julio Naveira, detalla a l'Entrevista d'm1tv i Mataró Ràdio que l’objectiu del programa d’actes és fer arribar a la ciutadania i també als col·legiats el missatge que el col·legi és al seu costat. Per això han batejat aquest aniversari amb el lema “150 anys al teu costat”. Entre les activitats destaquen diverses xerrades centrades en temes d’interès per als ciutadans. 

Una de les activitats de les que el Col·legi està més satisfet és la que han anomenat “educar en justícia”. La idea és que els joves del partit judicial de Mataró tinguin una referència de com funciona la justícia a casa nostra. És per això que els alumnes dels instituts de la zona es desplacen a les instal·lacions judicials i veuen de prop un judici simulat.

Un altre dels projectes que el Col·legi d’Advocats té en marxa és la signatura d’un conveni amb els diferents ajuntaments del partit judicial que té com a objectiu la interacció del Col·legi amb la ciutadania a través de l’administració local. Per això el Col·legi ha creat la figura del delegat  a l’ajuntament, que ha de negociar aquest conveni i també treballar a l’abast dels ciutadans de cada un dels municipis.